Продукти:
• 1 малка кисела зелка
• 1 ч. ч. олио
• 500 г готови кори за баница
• червен и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме на много ситно киселата зелка и я запържваме в половината от олиото с червения и черния пипер, наливаме 1 ч. ч. вода и варим до омекване.
Нареждаме корите за баница, като всяка ръсим с олио и поръсваме по малко от зелето. Най-горната намазваме с олио и печем в умерена фурна до зачервяване.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...