Продукти:
• 500 г брашно
• 100 г булгур
• 300 г спанак /лапад, киселец, лобода,коприва/
• 1 ч.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
От брашното, вода и малко сол омесваме банично тесто. Разточваме го на кори, които леко препичаме върху плочата на печката. После ги завиваме с кърпа, за да омекнат.
Сваряваме булгура в малко подсолена вода и го отцеждаме. Почистваме спанака, нарязваме го на ситно и заедно със сварения булгур го задушаване в 1-2 с.л. олио и малко вода.
Нареждаме корите в намаслена тавичка като върху всяка кора ръсим по малко мазнина и разпределяме част от плънката. Покриваме с последната кора и поръсваме с останалата мазнина.
Печем баницата върху печката. Щом се зачерви от долната страна, обръщаме и допичаме от другата страна. Поръсваме готовата баница с малко вода и я покриваме с кърпа, за да омекне. Вместо с булгур можем да направим баницата с ориз.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...