Кулинарни рецепти » Баница с рибна кайма

 Баница с рибна кайма

Продукти:

• 500 г тесто за баница
• 600 - 700 г почистено месо от риба или готова рибна кайма
• 3-4 стръка праз
• 20-30 почистени от костилките маслини
• 1/2 ч. ч. олио
• лимонов сок или оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Смляното рибно месо наръсваме с лимонов сок, сол и черен пипер и оставяме за 1 час.

Нарязваме праза на ситно и го задушаваме до омекване в половината олио, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Прибавяме каймата и маслините. Задушаваме сместа 10 минути на тих огън.

От тестото разточваме 2 кори, като долната е малко по-дебела. Тази кора слагаме в тавичка, намазана с масло, а върху нея разстиламе пълнежа. Отгоре слагаме втората кора и наръсваме с останалото олио.

Печем баницата в гореща фурна до зачервяване. След като я извадим от фурната, я завиваме с кърпа, за да се охлади бавно и да омекне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало