Продукти:
• 1 средно голямо пиле
• 1 кг рижинки (може замразени или сушени)
• 50 г краве масло
• 1 с.л. течна сметана
• 1 ч.л. шафран
• сгъстител за сосове
• 1 ч.ч. пресен сок от ананас
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Подправяме пилето със сол и черен пипер. Намазваме го със сока от ананас и печем във фурна до пълна готовност и образуване на златиста коричка.
Гъбите пускаме във вряща подсолена вода и варим до омекване, като гледаме в края на готвенето течността да ги покрива. Овкусяваме с черния пипер, сметаната, шафрана, маслото и варим още малко.
Сосът правим с помощта на сгъстител според указанията на опаковката. Поднасяме пилето горещо, гарнирано с гъбите от соса.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...