Кулинарни рецепти » Пиле с гъби и сок от ананас

 Пиле с гъби и сок от ананас

Продукти:

• 1 средно голямо пиле
• 1 кг рижинки (може замразени или сушени)
• 50 г краве масло
• 1 с.л. течна сметана
• 1 ч.л. шафран
• сгъстител за сосове
• 1 ч.ч. пресен сок от ананас
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Подправяме пилето със сол и черен пипер. Намазваме го със сока от ананас и печем във фурна до пълна готовност и образуване на златиста коричка.

Гъбите пускаме във вряща подсолена вода и варим до омекване, като гледаме в края на готвенето течността да ги покрива. Овкусяваме с черния пипер, сметаната, шафрана, маслото и варим още малко.

Сосът правим с помощта на сгъстител според указанията на опаковката. Поднасяме пилето горещо, гарнирано с гъбите от соса.

Автор: Росица Петрова

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало