Продукти:
• 4 пилешки пържоли
• 4 филийки шунка
• 100 г гъби
• 100 г кашкавал
• 2 яйца
• 3-4 с.л. олио
• 1 к.ч. галета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме пържолите с черен пипер и сол, овалваме ги в галетата, потапяме ги в разбитите яйца и ги изпържваме от всички страни в сгорещената мазнина.
Нареждаме готовите пържоли в тавичка и върху всяка слагаме филийка шунка и по малко от нарязаните гъби. Поръсваме с настъргания кашкавал и печем в умерено загрята фурна, докато кашкавалът се зачерви.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...