Продукти:
• 4 пилешки пържоли
• 4 филийки шунка
• 100 г гъби
• 100 г кашкавал
• 2 яйца
• 3-4 с.л. олио
• 1 к.ч. галета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме пържолите с черен пипер и сол, овалваме ги в галетата, потапяме ги в разбитите яйца и ги изпържваме от всички страни в сгорещената мазнина.
Нареждаме готовите пържоли в тавичка и върху всяка слагаме филийка шунка и по малко от нарязаните гъби. Поръсваме с настъргания кашкавал и печем в умерено загрята фурна, докато кашкавалът се зачерви.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...