Кулинарни рецепти » Пълнени печурки

 Пълнени печурки

Продукти: (за 4 порции)

• 8 големи печурки
• 250 г бяло пилешко месо
• 1 главичка целина
• 100 г пушени гърди
• 2 жълтъка
• 50 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. галета
• 1 с.л. накълцан магданоз
• чесън, сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме сланината, пилешкото и целината на ситно. Отделяме пънчетата от гъбите и ги накълцваме. Поръсваме шапчиците с черен пипер и сол и ги изпичаме във фурната.

В сгорещеното масло задушаваме накълцаната целина, прибавяме пънчетата и също ги задушаваме. Накрая слагаме сланината и пилешкото. Солим и задушаваме още 5 мин, като разбъркваме. Подправяме с магданоз и чесън, разбъркваме и сваляме от огъня.

Изсипваме сместа в друг съд, прибавяме жълтъците и галетата, и разбъркваме. Пълним шапчиците на печурките с тази смес, покриваме отгоре с други шапки и печем още 6-8 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало