Кулинарни рецепти » Печено агне със зелена плънка

 Печено агне със зелена плънка

Продукти:

• 1 агне около 8 кг
• 1 пакетче краве масло
• черен и червен пипер
• сол

За плънката:

• дреболиите от агнето
• 3 с.л. масло
• 12-15 връзки зелен лук (според големината им)
• 4-5 сухи чушки
• 2 шепи ситно нарязана мащерка
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме изчистеното агне и го обтриваме отвсякъде с черен пипер и сол.

Сваряваме дреболиите в подсолена вода и ги нарязваме на дребни кубчета. Добавяме натрошените сухи чушки, мащерката и нарязания, посолен и леко смачкан лук. Поръсваме с черен и червен пипер. Посоляваме и разбъркваме добре.

С тази смес напълваме агнето и го зашиваме. Отвън го намазваме с масло, сол и малко червен пипер. Поставяме агнето върху кръстосани дървени пръчки. Наливаме 2 ч.ч. вода.

Плътно завиваме с фолио цялата тава и печем на среден огън до готовност. Накрая отстраняваме фолиото и допичаме агнето от двете страни, докато придобие златист цвят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало