Кулинарни рецепти » Гювечета с месо и гъби

 Гювечета с месо и гъби

Продукти: (за 4 гювечета)

• 400 г свинско месо
• 300 г гъби
• 2 глави лук
• 70 г краве масло
• 150 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме в тиган измитите и нарязани гъби, заедно с маслото. Добавяме нарязания лук и месото, нарязано на хапки. Разбъркваме добре, прибавяме подправките и разпределяме сместа в гювечетата.

Печем в умерена фурна. Преди сервиране поръсваме с настъргания кашкавал - по желание запичаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало