Кулинарни рецепти » Боб чорба с цвекло и целина

 Боб чорба с цвекло и целина

Продукти:

• 150 г шарен боб
• 1 глава червено цвекло
• 1 малка главичка целина
• 1 глава лук
• 3 домата
• 1 скилидка чесън
• 4-5 пера зелен лук
• 2 кубчета зеленчуков бульон
• 25 г краве масло
• магданоз, джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме боба, наливаме 1,5 л нова вода и възваряваме. Щом водата кипне, прибавяме кубчетата бульон и едро нарязаните цвекло и целина.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме разтопеното масло. Щом поомекне, прибавяме обелените и нарязани домати, захлупваме и задушаваме 20 мин.

Изваждаме от супата омекналите цвекло и целина и ги пасираме заедно със задушените домати. Връщаме пюрето в тенжерата, добавяме счукания чесън, посоляваме и загряваме до кипваме.

Сваляме супата от огъня и я оставяме да престои десетина минути. После поръсваме с наситнените магданоз, джоджен и лучени пера.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало