Продукти:
• 2-3 с.л. грис
• 3 с.л. масло
• 5-6 картофа
• половин връзка магданоз
• лимонов сок
• черен пипер
• сол.
Начин на приготвяне:
В сгорещеното масло запържваме гриса леко и го разреждаме с 5-6 ч.ч. топла вода. Когато супата заври, прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи.
След като уврят и картофите, сваляме супата от огъня, овкусяваме я със сол, лимонов сок и черен пипер и поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...