Продукти: (за 5-6 порции)
• 300 г прясно зеле
• 2 картофа
• 1 малка ряпа
• 1 морков
• 1 магданозен корен
• 2 глави лук
• 2 домата
• 1 к.ч. овесени ядки
• 2 с.л. олио
• 7-8 ч.ч. безсолен бульон
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите и магданозения корен на кръгчета. Обелваме картофите и ряпата и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме зелето на тънки ивички и заедно с картофите го варим в бульона, докато поомекне.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в мазнината. Щом стане прозрачен, прибавяме морковите, ряпата и магданозения корен и също ги запържваме. Накрая прибавяме обелените и настъргани домати и държим още 3-4 мин на огъня.
Сипваме запръжката в супата, прибавяме овесените ядки и доваряваме на умерен огън. Посоляваме готовата супа и поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...