Кулинарни рецепти » Пуйка кавърма

 Пуйка кавърма

Продукти: (за 8 порции)

• 2 кг месо от пуйка
• 3-4 глави лук
• 1-2 сухи червени чушки
• 1 ч.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 ч.л. винен оцет
• магданоз, тарос, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме чушките в хладка вода и ги отцеждаме. Нарязваме месото на хапки и го сваряваме в подсолена вода.

Нарязваме лука на филийки и го стриваме с малко сол. Сваряваме го в малко вода. Щом водата се изпари, наливаме олиото и го запържваме. Прибавяме брашното, размито в малко вода, поръсваме червения пипер и наливаме 3 к.ч. от бульона, в който сме варили месото.

Разбъркваме и прибавяме месото и чушките. Поръсваме ситно нарязаните зелении, захлупваме и варим на тих огън, докато ястието остане на мазнина. Накрая подправяме с оцета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало