Кулинарни рецепти » Пиле, задушено в бира

 Пиле, задушено в бира

Продукти:

• 1,5 кг пилешко месо
• 250 г гъби
• 2 глави червен лук
• 3 скилидки чесън
• 200 мл светла бира
• 1 филия сух хляб
• 70 г масло
• 1-2 с. л. захар (може и без нея)
• 1 с. л. оцет
• 1 к. л. горчица
• 1/2 настъргано индийско орехче
• 1-2 к. л. смлян черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото и го нарязваме на порции. Сгорещяваме част от маслото в тенджерка и изпържваме пилешките порции от всички страни. Прибавяме изчистения и ситно нарязан лук и запържваме 2 минути. Наливаме бирата и оставяме ястието да се вари на тих огън 20 минути.

В останалото масло запържваме нарязаните на парченца гъби. Прибавяме ги към месото заедно със счуканите скилидки чесън, захарта, оцета и натрошения хляб. Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и индийско орехче. Оставяме ястието да поври още 20 минути. Поднасяме го посипано с наситнен магданоз.

Автор: Дияна Панайотова

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало