Кулинарни рецепти » Пиле от Лацио

 Пиле от Лацио
/Италия/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 40 г краве масло
• 3 с.л. зехтин
• 60 г шунка
• 1 глава лук
• 4 с.л. бяло вино
• 4-5 домата
• 2 зелени чушки
• 1-2 с.л. брашно
• розмарин, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, посоляваме и поръсваме с черен пипер и брашно.Изпържваме го от двете страни в маслото и 1 с.л. зехтин.

Изваждаме пилето и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Щом пожълтее, прибавяме нарязаната на ивички шунка, виното, розмарина и порциите пиле. Варим, докато виното се изпари.

Прибавяме попарените и обелени домати, захлупваме и задушаваме 30 мин. Отделно нарязваме чушките на по-широки ивици и ги изпържваме в останалия зехтин. Прибавяме ги към пилето и продължаваме да задушаваме до омекване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало