Кулинарни рецепти » Ангинари с шунка

 Ангинари с шунка
(Испания)

Продукти:

• 4 ангинара
• 100 г шунка
• 1 твърдо сварено яйце
• 50 г майонеза
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме ангинарите и натриваме срязаните площи с лимонов сок. След това ги пущаме във вряща подсолена вода и варим до омекване.

Изваждаме ги и след като изстинат, отстраняваме средните люспи и цветния плодник.

Пълним ангинарите със смес от майонезата и ситно нарязаните яйце и шунка. Поднасяме ги добре охладени.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало