Кулинарни рецепти » Миш-маш от коприва

 Миш-маш от коприва

Продукти:

• 1 кг коприва
• 1 ч.ч. счукани орехи
• 2 яйца
• 60 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме копривата. Сваряваме я в подсолена вода, отцеждаме я и я нарязваме на ситно.

Разтопяваме маслото и запържваме леко копривата. Прибавяме орехите, разбъркваме и сипваме яйцата, които сме разбили с малко сол. Бъркаме, докато яйцата стегнат.

Поднасяме миш-маша топъл.

Автор: Денка Узунова

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало