Продукти:
• 1 заек
• 500 мл вода
• 200 мл оцет
• 100 г бекон
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 30 г краве масло
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Измития заек нарязваме на порции, слагаме ги в по-дълбок съд и ги заливаме с марината от водата и оцета.
Киснем месото 3-4 часа, изваждаме го, отстраняваме ципата, с остър нож правим прорези и шпековаме с нарязания на ивички бекон.
Посоляваме, подправяме с черен пипер, намазваме с масло и печем в по-силна фурна. Когато месото поомекне, разбиваме млякото, заливаме заека и допичаме.
Поднасяме с гарнитура по избор.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...