Продукти за 4 порции:
• 500 г говеждо филе
• 2 тънки парчета сланина
• 3 малки главички лук
• половин ч.ч. сухо бяло вино
• 2 стръкчета магданоз
• 1 дафинов лист
• мащерка, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме месото, поръсваме с черен пипер, увиваме го в парчетата сланина, завързваме с бял конец, добавяме останалите продукти, заливаме с малко вода и печем в слаба фурна до омекване.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...