Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг свинско филе
• 1 глава чесън
• 1 пакетче чемен на прах
• черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Счукваме обеления чесън със сол. Добавяме чемена, черния пипер и червения пипер. С приготвената паста мажем месото от всички страни.
Поставяме месото в по-дълбока тава, доливаме 1 ч. ч. вода и печем 2 часа в умерена фурна. При сервиране го нарязваме на филийки.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....