Кулинарни рецепти » Свинско месо с чемен

 Свинско месо с чемен
(Армения)

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг свинско филе
• 1 глава чесън
• 1 пакетче чемен на прах
• черен и червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Счукваме обеления чесън със сол. Добавяме чемена, черния пипер и червения пипер. С приготвената паста мажем месото от всички страни.

Поставяме месото в по-дълбока тава, доливаме 1 ч. ч. вода и печем 2 часа в умерена фурна. При сервиране го нарязваме на филийки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало