Продукти:
• 8 половинки круши от компот
• 250 г извара
• 1 с. л. захар
• 1 яйце
• 125 г сметана
• 2 с. л. нарязани печени бадеми
• 2 с. л. конфитюр от червени боровинки
• 1 с. л. настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне:
Изварата, захарта, сметаната, жълтъка, бадемите и конфитюра разбиваме много добре. Прибавяме и разбития на твърд сняг белтък.
По малко от получения крем разстиламе на дъното на всяка чиния (за да лежат по-добре крушите). Отце-дените от сока половинки круши слагаме върху крема с разрязаната страна нагоре и върху тях шприцо-ваме останалия крем. Отгоре поръсваме с настърганата лимонова кора.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...