Кулинарни рецепти » Свински гърди по пловдивски

 Свински гърди по пловдивски

Продукти:

• 600 г свински гърди
• 2 ч. ч. зрял боб
• 2 с. л. доматено пюре
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим боба в подсолена вода, докато започне да омеква, след което подправяме с доматеното пюре, размито в малко студена вода.

Нарязваме месото и го запържваме. Поръсваме с черен пипер и го прибавяме към боба. Доваряваме ястието още 1 час на умерен огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало