Кулинарни рецепти » Овнешко със зелена салата

 Овнешко със зелена салата
(Гърция)

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг овнешко месо от гърдите
• 2 глави стар лук
• 500 г зелен лук
• 2 зелени салати
• 1 връзка копър
• 1 к.ч. зехтин
• 2 яйца
• 1 ч.ч. вода
• сокът от 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме салатите и ги нарязваме на едро. Нарязваме зеления лук на малки парченца, а стария - на филийки.

Нарязваме месото на порции и го запържваме в зехтина. Прибавяме всичкия лук и също го позапържваме. Наливаме горещата вода и варим на умерен огън.

След 30 мин сипваме салатите и наситнения копър, подправяме с черен пипер и сол и варим още половин час. Накрая изваждаме месото, прецеждаме соса и го застройваме с яйцата, които сме разбили с лимоновия сос.

Разпределяме месото в чиниите за сервиране и го заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало