Кулинарни рецепти » Агнешки котлетчета с гъби

 Агнешки котлетчета с гъби

Продукти: (за 5 порции)

• 10 агнешки котлетчета
• 250 г гъби
• 2 домата
• глава лук
• 1 к. ч. сметана
• 1 к. ч. бяло вино
• 1/2 ч. л. черен пипер
• 1 с. л. препечено брашно
• с. л. масло
• 1 к. ч. олио
• лимонов сок
• джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме котлетчетата, заливаме с виното и оставяме да престоят 1-2 часа.

Почистваме лука, нарязваме го на ситно и го задушаваме в сгорещено масло. Прибавяме обелените и нарязани на дребно домати и сипваме разреденото с малко вода или бульон брашно. След като заври, прибавяме сметаната, овкусяваме с лимонов сок, посоляваме и поръсваме със ситно нарязан джоджен.

Изпържваме маринованите котлетчета в сгорещено олио и нареждаме в съд за печене. Върху тях поставяме измитите и нарязани на ивици гъби. Заливаме с приготвения сос и запичаме на умерена температура.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало