Продукти: (за 6 порции)
• 12 агнешки котлетчета от плешката /неразрязани/
• 1 кг. Картофи
• 60 г краве масло
• 2 с.л. олио
• чубрица, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Леко разрязваме котлетите в долната част, за да се задържат прави. Нареждаме ги в кръг в тавата, така че месото да остане от вътрешната страна. Завързваме ги по средата като корона и подправяме с черен пипер и сол. Печем ги в умерено силна фурна, докато се зачервят.
Нарязваме картофите и прибавяме към тях маслото, олиото, чубрица, черен пипер и сол на вкус. Наливаме 1 ч.ч. вода и задушаваме на тих огън, докато омекнат напълно. Напълваме средата на короната от котлети с картофите и поднасяме в голяма чиния.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...