Кулинарни рецепти » Телешко по станимашки

 Телешко по станимашки

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г телешко месо
• 2-3 средно големи патладжана
• 1,5 к.ч. олио
• 1,5 к.ч. ориз
• 1 ч.л. черен пипер
• бахар, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото заедно с костите на малки парченца, които сваряваме в подсолена вода до омекване.

Нарязваме патладжаните на филии, посоляваме ги и ги оставяме за около 1 час в наклонена тавичка, за да се отцеди горчивия сок. Подсушаваме и ги изпържваме от двете страни в силно загрятото олио. Накисваме почистения ориз в 3 ч.ч. гореща подсолена вода.

На дъното на тенджерата слагаме изпържените патладжани, върху тях нареждаме парченцата сварено месо, а отгоре отцедения ориз. Наливаме от бульона, в който сме варили месото, докато покрие ориза с пласт, дебел 2-3 см. . Захлупваме и варим на тих огън, докато се свари оризът.

Обръщаме готовото ястие в тавичка така, че оризът да остане отдолу. Поръсваме със смлени бахар и черен пипер, посоляваме и запичаме 15 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало