Кулинарни рецепти » Телешко по станимашки

 Телешко по станимашки

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г телешко месо
• 2-3 средно големи патладжана
• 1,5 к.ч. олио
• 1,5 к.ч. ориз
• 1 ч.л. черен пипер
• бахар, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото заедно с костите на малки парченца, които сваряваме в подсолена вода до омекване.

Нарязваме патладжаните на филии, посоляваме ги и ги оставяме за около 1 час в наклонена тавичка, за да се отцеди горчивия сок. Подсушаваме и ги изпържваме от двете страни в силно загрятото олио. Накисваме почистения ориз в 3 ч.ч. гореща подсолена вода.

На дъното на тенджерата слагаме изпържените патладжани, върху тях нареждаме парченцата сварено месо, а отгоре отцедения ориз. Наливаме от бульона, в който сме варили месото, докато покрие ориза с пласт, дебел 2-3 см. . Захлупваме и варим на тих огън, докато се свари оризът.

Обръщаме готовото ястие в тавичка така, че оризът да остане отдолу. Поръсваме със смлени бахар и черен пипер, посоляваме и запичаме 15 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало