Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг кайма
• 1 глава лук
• 750 г картофи
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• 6 яйца
• червен и черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. Прибавяме каймата и също я запържваме. Слагаме при запържената кайма доматеното пюре, размито с малко вода, картофите, нарязани на кубчета, черен и червен пипер на вкус.
Посоляваме, разбъркваме, поливаме с малко гореща вода и изсипваме сместа в тавичка. Печем в умерено силна фурна.
В опечената мусака правим 6 вдлъбнатини, във всяка от които счупваме по 1 яйце. Посоляваме леко яйцата и слагаме отново ястието във фурната да се запече 8-10 мин.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...