Продукти: (за 4 порции)
• 4 по-едри риби
• сока от половин лимон
• 200 г скариди
• сол, черен пипер
• брашно за овалване
• 4 с. л. олио
• 75 г краве масло
• 300 г замразен или консервиран грах
• 1 глава лук
• 1-2 щипки морска сол
• 1 ч. л. захар
• 1 клонка копър
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата от главите и перките, изплакваме и подсушаваме. От горната и долната страна правим по 2-3 разреза и поливаме с лимоновия сок. Загряваме олиото и малко масло и изпържваме рибата, след което я оставяме на топло.
Поръсваме скаридите със сол и черен пипер, овалваме ги в брашно и ги запържваме в същата мазнина.
Сипваме граха заедно със ситно нарязания лук в останалото разтопено масло, поръсваме морската сол и захарта, наливаме 1/2 ч.ч. топла вода и задушаваме до омекване.
Гарнираме рибата със скаридите и граха и поръсваме с наситнения копър.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...