Кулинарни рецепти » Риба по датски

 Риба по датски

Продукти: (за 4 порции)

• 4 по-едри риби
• сока от половин лимон
• 200 г скариди
• сол, черен пипер
• брашно за овалване
• 4 с. л. олио
• 75 г краве масло
• 300 г замразен или консервиран грах
• 1 глава лук
• 1-2 щипки морска сол
• 1 ч. л. захар
• 1 клонка копър

Начин на приготвяне:

Почистваме рибата от главите и перките, изплакваме и подсушаваме. От горната и долната страна правим по 2-3 разреза и поливаме с лимоновия сок. Загряваме олиото и малко масло и изпържваме рибата, след което я оставяме на топло.

Поръсваме скаридите със сол и черен пипер, овалваме ги в брашно и ги запържваме в същата мазнина.

Сипваме граха заедно със ситно нарязания лук в останалото разтопено масло, поръсваме морската сол и захарта, наливаме 1/2 ч.ч. топла вода и задушаваме до омекване.

Гарнираме рибата със скаридите и граха и поръсваме с наситнения копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало