Продукти: (за 4 порции)
• 600 г рибно филе
• 500 г домати
• 1 к.ч. зехтин
• 3-4 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• 1-2 скилидки чесън
• 1 щипка захар
• мащерка, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, поръсваме я с подправките и я заливаме със зехтина. Оставяме да престои 2 часа на хладно, като поне веднъж я обръщаме. После я подсушаваме, поръсваме с черен пипер и сол, овалваме я в брашното и пържим в прецедения зехтин от маринатата.
Изваждаме рибата и в същата мазнина запържваме ситно нарязания чесън. Прибавяме обелените и настъргани домати и бъркаме на силен огън, докато течността се изпари. Подправяме соса на вкус, заливаме рибата и поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...