Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг едра речна риба
• 2 глави лук
• 4 яйца
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. краве масло
• 1 к.ч. галета
• черен пипер, сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме рибата и заедно с 1 глава лук я прекарваме през месомелачка. Прибавяме яйцата, другата глава лук, която сме настъргали на ренде, прясното мляко, галетата, разтопеното краве масло, черен пипер и сол на вкус.
Омесваме всичко, оформяме от кюфтета, които овалваме в брашното и изпържваме в сгорещената мазнина.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...