Кулинарни рецепти » Рибни филета с таханов сос

 Рибни филета с таханов сос
/Турция/

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от риба
• 1 ч.ч. олио
• 4 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 4 с.л. брашно
• черен пипер, магданоз, сол

За соса:

• 4 глави лук
• 1 к.ч. счукани ядки /орехи и фъстъци/
• сок от два лимона
• 4 с.л. краве масло
• 4 с.л. таханова паста /или 1 ч.ч. майонеза/
• сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме рибата, поръсваме с черен пипер и я овалваме в брашно. Изпържваме филетата в част от мазнината и ги нареждаме в плато.

В друг съд с мазнина запържваме леко част от лука, нарязан на ситно. Прибавяме ориза и пържим, докато стане златист. Заливаме с 2 ч.ч. гореща вода, посоляваме и оставяме да къкри, докато се свари ориза.

В сгорещеното масло запържваме останалия лук, нарязан на филийки, прибавяме ядките и запържваме още 2-3 мин. Добавяме размитата в 5 с.л. вода, таханова паста, лимонов сок, черен пипер.

В плато разстиламе сварения ориз, върху него нареждаме опържените рибни филета, а най-отгоре слагаме соса с таханова паста и ядките.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало