Кулинарни рецепти » Шаран с кисело-сладък сос

 Шаран с кисело-сладък сос
(Финландия)

Продукти:

• 1 голям шаран
• 1 и 1/2 ч. ч. нишесте или брашно
• 1 к. ч. захар
• 1 ч.ч. олио
• 3 с. л. оцет
• 2 с. л. соев сос
• 1 ч. л. сол
• 1 с. л. джинджифил
• 1 с. л. вино
• 1 малка глава лук
• 1 ч. ч. гореща вода

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме шарана. От двете му страни по дължина правим по един разрез. Приготвяме смес от нишестето (брашно), малко сол и вода и с нея намазваме рибата.

Приготвяме сос от захарта, соевия сос, оцета, солта, виното, настъргания на ситно ренде лук, щипка нишесте (брашно) и малко сол.

Сгорещяваме олиото в дълбок тиган и пържим шарана от двете страни до златисто. След това намаляваме огъня и продължаваме да пържим, докато омекне месото на рибата.

Изваждаме шарана в чиния за сервираме и отново сгорещяваме олиото. Сипваме кисело-сладкия сос, доливаме останалата вода и оставяме да заври.

След като сосът се сгъсти, го изливаме върху рибата. Сервираме ястието горещо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало