Продукти: (за 4 порции)
• 3-4 скумрии
• 4 домата
• 150 г гъби
• 1 глава лук
• половин пакетче краве масло
• 3 с.л. олио
• 1-2 скилидки чесън
• 4 с.л. брашно
• 4 с.л. галета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме скумриите на половинки и ги натриваме с черен пипер и сол.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от маслото, прибавяме нарязаните гъби и също ги позапържваме. Сипваме обелените и настъргани домати, счукания чесън, сол и черен пипер на вкус. Захлупваме и задушаваме на умерен огън.
Разбъркваме галетата и брашното, овалваме рибите и ги изпържваме в смес от олиото и останалото масло. Подреждаме скумриите в затоплени чинии и ги заливаме с приготвения сос.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...