Кулинарни рецепти » Паприкаш по селски

 Паприкаш по селски

Продукти: (за 4-6 порции)

• 3-4 големи картофа
• 4-5 чушки
• 2-3 глави лук
• 1-2 моркова
• 1/2 ч. ч. олио
• 1 с. л. брашно
• 5-6 домата
• 1 ч. л. червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в мазнината. Прибавяме ситно нарязаните моркови. Когато омекнат, сипваме брашното и също го позапържваме.

Поръсваме червения пипер и наливаме гореща вода. Щом заври, добавяме нарязаните на ивички чушки и нарязаните на колелца картофи. Посоляваме и готвим на умерен огън.

Когато паприкашът е почти готов, сипваме ситно нарязаните домати. Прехвърляме ястието в тавичка и запичаме. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало