Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг крехко свинско месо
• 1 кг пиперки от сурова туршия
• 50 г царевично брашно
• 2-3 глави лук
• 100 г свинска мас
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на малки парчета обезкостеното свинско месо и слагаме парчетата в пръстен съд. Посоляваме и поръсваме с червения пипер. След това прибавяме ситно нарязания лук, наливаме малко вода, захлупваме и слагаме ястието да ври на умерен огън, докато почти се свари.
Нарязваме пиперките на дребни парченца, изпържваме ги добре до зачервяване, поръсваме с брашното и също го позапържваме. Прибавяме изпържените пиперки към месото и оставяме ястието да ври още 30 мин на тих огън.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...