Продукти:
• 600 г кайма
• 2 глави лук
• 100 г масло
• 30 мл олио
• 2 филии сух бял хляб (без кората)
• 2 яйца
• 2 с.л. брашно
• 2 люти чушлета
• 2-3 с.л. доматено пюре
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата заедно със ситно нарязания лук, накиснатия и отцеден хляб, яйцата, черен пипер и сол на вкус.Оформяме от сместа малки кюфтенца, които изпържваме в сгорещената мазнина.
Отделно загряваме олиото и маслото и запържваме брашното. Щом стане златисто, наливаме доматеното пюре, размито в топла вода, и разбъркваме.
Прибавяме изпържените кюфтенца и почистените от семето люти чушлета. Варим ястието десетина минути.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...