Кулинарни рецепти » Заешко печено

 Заешко печено
(Австралия)

Продукти за 5-6 порции:

• 1 заек (около 1,5 кг)
• 100 мл бяло сухо вино
• 100 мл винен оцет
• 3 скилидки чесън
• 150 г царевично брашно
• 1 л червено вино
• 100 мл зехтин
• 50 г свински гърди
• 1 глава лук
• 1 дафинов лист
• розмарин, босилек
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Пускаме заека в оцета и виното за 1 час, изваждаме и го отцеждаме. Накълцваме чесъна и го смесваме с розмарина, дафиновия лист и червеното вино. След това слагаме в тази смес заека да се маринова за 3 часа, отцеждаме и го нарязваме на порции. После го изпържваме на силен огън в половината мазнина.

Нарязваме свинското на кубчета, а на едро розмарина и дафиновия лист. Запържваме ги, посоляваме и поръсваме с черния пипер. Доливаме останалата мазнина. Слагаме заешките порции и ги запържваме, посоляваме, прибавяме маринатата, изчакваме да заври, захлупваме и задушаваме 2 часа.

Кипваме 500 мл подсолена вода. Махаме от огъня и бъркайки сипваме царевичното брашно. Варим на слаб огън 35 мин, след което в тавичка разстиламе сместа с дебелина 1,5 см, оставяме да изстине и нарязваме на кубчета, които изпържваме в тиган с 1 с. л. зехтин.

Поднасяме заека, гарниран с кубчета и залят със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало