Продукти: (за 4 порции)
• 500 г кайма
• 1 филия бял хляб
• 1/2 к.ч. прясно мляко или вода
• 2 сурови яйца
• 1 глава лук
• 4 с.л. олио
• 2 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол
За плънката:
• 1 морков
• 1 парче целина
• 50 г сланина
• 2 твърдо сварени яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Омесваме добре каймата с дребно нарязаните лук и магданоз, суровите яйца /без единия белтък, който сме отделили за намазване на рулото/, черен пипер и сол. Оставяме да отлежи около 30 мин на хладно и разстиламе върху мокра кърпа на правоъгълен пласт с дебелина около 2 см, върху който по дължина нареждаме продуктите за плънката по следния начин:
Разрязваме твърдо сварените яйца по дължина на половинки и ги нареждаме през 3-4 см. Около тях нареждаме нарязаната на ивички сланина и предварително сварените в подсолена вода морков и целина, които също сме нарязали на ивички.
С помощта на кърпата навиваме каймата с плънката на руло. Притискаме рулото по дължина и в краищата, за да не изпадне плънката и слагаме в намаслена тава. Намазваме рулото отгоре с отделения и леко разбит белтък, поръсваме с галетата, заливаме с олиото, набождаме на няколко места с вилица и печем в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...