Продукти: (за 4 порции)
• 500 г кайма
• 2 яйца
• 1 к.ч. ориз
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио /или половин пакетче краве масло/
• 5 с.л. кисело мляко
• 1,5 ч.л. червен пипер
• магданоз, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме лука и го нарязваме на дребно. Слагаме го в тенджера заедно с олиото, 2 с.л. вода и малко сол. Задушаваме няколко минути и прибавяме изчистения и измит ориз. Разбъркваме и задушаваме още няколко минути. Сваляме от огъня и изсипваме в тавичка.
Разбъркваме каймата с 1 к.ч. вода и сол на вкус и я смесваме с ориза. Прибавяме яйцата, киселото мляко, червения пипер /по желание можем да сложим и черен пипер/, ситно нарязаните магданоз и джоджен. Сипваме 3 к.ч. вода и разбъркваме всичко много добре. Печем ястието около 25 мин в предварително загрята фурна.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...