Кулинарни рецепти » Агнешко чомлек-кебап

 Агнешко чомлек-кебап

Продукти:

• 1 кг агнешко месо
• 3-4 връзки пресен лук
• 2-3 люти чушлета
• 1 к.ч. олио
• джоджен, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и заедно със ситно нарязания зелен лук го слагаме в глинен гювеч. Прибавяме лютите чушлета, наливаме олиото, посоляваме и поръсваме с черен пипер и наситнен джоджен.

Захлупваме плътно, замазваме капака с тесто и печем в умерено силна фурна.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало