Кулинарни рецепти » Магнатна торта

 Магнатна торта

Продукти:

• 5 яйца
• 100 г захар
• 80 г брашно
• половин пакетче разтопено краве масло
• 1-2 ч.л. какао
• захарен сироп
• 1-2 ч.л. ром
• 50 г шоколад за украса

За крема:

• 5 белтъка
• 100 г захар
• 150 г краве масло
• 50 г разтопен шоколад

Начин на приготвяне:

Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците, прибавяме захарта и бием, докато сместа се сгъсти. Тогава прибавяме жълтъците, които леко сме разбъркали, брашното и накрая маслото. Объркваме леко с лъжица. В половината от сместа слагаме малко какао за цвят.

Изсипваме в продълговата тавичка, покрита с намаслена хартия, така че в едната част на тавичката да е светлата смес, а в другата - тъмната. Изпичаме в умерена фурна. Оставяме да изстине и разрязваме изтиналия блат по дължина на 5-6 ленти така, че всяка лента да бъде наполовина жълта, наполовина черна. Напояваме лентите със захарен сироп и ром.

Разбиваме на сняг белтъците за крема заедно със захарта, прибавяме и разбитото масло и бием, докато получим еднородна кремообразна маса. Към половината от крема прибавяме разтопения шоколад, за да го оцветим.

С приготвения крем мажем лентите по следния начин: жълтата половина - с черен крем, черната - с бял. Увиваме така намазаните ленти една върху друга, като внимаваме да се редуват бяло и черно. Слагаме получената спирала в тортена чиния и намазваме с останалия крем. Отгоре украсяваме с тънки шоколадови триъгълничета.

Шоколадовите триъгълничета приготвяме като разтопим шоколада, разлеем го на тънък пласт върху фолио и изрежем триъгълничета след като изстине.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало