Продукти:
• 12 яйца
• 2 ч. ч. захар
• 2 ч. ч. брашно
• 2 равни ч.л. бакпулвер
За шоколадовия крем:
• 1 шоколадова сметана на прах (или бита сметана, разбъркана с 2 с.л. какао)
• 2 банана
• 200 мл прясно мляко
За белия крем:
• 2 пакетчета суха сметана
• 400 мл прясно мляко
• 2 банана
За сиропа:
• 2 ч. ч. вода
• 3 ч. ч. захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата заедно със захарта. Прибавяме пресятото с бакпулвера брашно и бъркаме, докато получим гладко тесто. Изсипваме тестото в намаслена и набрашнена форма за торта и печем в умерено загрята фурна. Изчакваме готовия блат да изстине и го разрязваме хоризонтално на 2 части.
Приготвяме сиропа, като карамелизираме захарта, прибавяме 2 ч. ч. вода и изчакваме карамелът да се разтопи напълно във водата.
Разбиваме шоколадовата сметана с 200 мл мляко, а за белия креим разбиваме другите 2 сухи сметани с 400 мл мляко.
Слагаме първия блат върху тортена чиния. Сиропираме с половината от сиропа. Нарязваме двата банана на кръгчета, които редим в един ред върху сиропирания блат. Намазваме с шоколадовата сметана. Слагаме втория блат, сиропираме с останалия карамелов сироп. По същия начин слагаме резенчета банани и намазваме с втория сметанов крем.
Тъй като двете пакетчета сметана са много, ще остане известно количество крем. С него правим украсата - надписи, розички и др.По желание допълнително украсяваме с шоколадови пръчици, кокосови стърготини, стафиди и др.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...