Кулинарни рецепти » Пълнен заек с гъби и кайма

 Пълнен заек с гъби и кайма

Продукти:

• 1 заек (1,5-2 кг)
• 100 г смляно телешко месо
• 100 г гъби
• 1 яйце
• 1 глава кромид лук
• 1 връзка магданоз
• 1 филия хляб
• 1 к.ч. растително масло
• 100 г сланина
• 1 с.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме добре заека (без главата и вътрешностите) и поръсваме отвън и отвътре със сол и черен пипер.

От каймата, предварително накиснатия във вода хляб, нарязаните на ивички гъби, свареното и нарязано на дребно яйце, ситно нарязаните лук и магданоз, червения пипер, черен пипер и сол на вкус приготвяме плънка за заека.

Зашиваме напълнения заек, намазваме го с мазнината, поставяме в тавичка върху тънки филийки от сланината, покриваме отгоре с филийки от сланината и печем около 75 минути в предварително загрята фурна. По време на печенето наливаме в тавичката по малко вода или месен бульон.

Изпечения заек поливаме със соса, отделен в тавичката, и поднасяме с гарнитура от грах, моркови и зеле.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало