Продукти:
• 750 г кайма
• 100 г гъби
• 1 яйце
• 6 с. л. галета
• 1 салатка
• 2 глави лук
• 2 с. л. горчица
• 6 дълги резена бекон
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме каймата, яйцето, горчицата и галетата. Нарязваме на ситно лука и гъбите. Отделяме няколко листа от салатата за украса, а другите нарязваме. Прибавяме ги към каймата, добавяме лука, гъбите, сол и черен пипер и омесваме.
Оформяме сместа като руло и я слагаме в предварително намаслена тавичка с правоъгълна форма. Отгоре покриваме с резените бекон. Изпичаме във фурна, загрята до 200 градуса.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...