Кулинарни рецепти » Печено Естерхази

 Печено Естерхази

Продукти: (за 4-5 порции)

• 800 г говеждо филе
• 2 глави лук
• 1-2 моркова
• 2-3 ч.л. мас или масло
• 1 филийка ръжен хляб
• малко вино
• 1 връзка магданоз
• няколко обезкостени ситно нарязани рибки аншоа
• малко сметана
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на тънки филийки с дебелината на палец (по 1-2 парчета на порция). Начукваме ги леко и ги намазваме с разтопено масло. Изпържваме, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Лука и морковите нарязваме на тънки парченца и запържваме до порозовяване. Поставяме върху тях месото, добавяме виното и ръжения хляб. Заливаме с гореща вода или бульон, така че да покрие месото. Задушаваме под капак 1 час.

Отварата претриваме през цедка, след това я смесваме със ситно нарязания магданоз и аншоата.

Подреждаме месото в дълбок тиган, като върху всяко парче сипваме по 1 ч.л. от приготвената смес. Поливаме със сметаната и слагаме на огъня да се задуши. Към ястието поднасяме картофено пюре или ориз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало