Кулинарни рецепти » Пълнени свински гърди

 Пълнени свински гърди

Продукти: (за 4 порции)

• 450 г обезкостени свински гърди
• 300 г свински кости
• 1 стрък майорана
• 1 стрък чубрица
• 1 щипка смлян кимион
• 1 с.л. олио
• 1 главичка лук
• 20 г моркови
• 1 парченце целина
• 1 ч.л. доматено пюре
• 120 г твърд кашкавал
• 250 мл вода
• листа от червено цвекло
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме кашкавала на лентички по 1,5 см и ги слагаме в хладилника да се стегнат.

Леко начукваме почистеното от тлъстините месо. В средата на всяко парче изрязваме дупчица с диаметър около 3 см. Наситняваме чубрицата и майорана, смесваме ги с 1 ч.л. олио, подправяме с черен пипер и кимион и с тази паста намазваме месото от всички страни. Слагаме го в хладилника за 30 мин.

Насичаме костите на парчета с дължина 3-4 см. В тефлонов тиган загряваме 1 ч.л. от олиото и пържим костите 3-4 мин. Прибавяме наситнените зеленчуци, пържим и тях 1-2 мин. и изсипваме размитото в малко вода доматено пюре. Възвираме като периодично наливаме вода. Рязко намаляваме котлона, прибавяме наситнения магданоз и варим 1 час.

Възвираме чиста подсолена вода и бланшираме цвекловите листа 2-3 мин. Прехвърляме ги в гевгир, обливаме ги със студена вода, отцеждаме ги и увиваме в тях лентичките кашкавал. Слагаме ги в отвора на гърдите, защипваме го с клечки за зъби, леко посоляваме.

Сгорещяваме в тефлонова тавичка остатъка от олиото, поизпържваме в силна фурна гърдите, намаляваме на 180°С и печем на отворена врата 40 мин. Изваждаме ги, покриваме ги с фолио и ги държим така 10 мин.

Към соса прибавяме мазнината от печенето, възвираме повторно, прецеждаме го и, ако е нужно, го подправяме. Разливаме го в затоплени чинии и отгоре подреждаме нарязаните на филийки гърди.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало