Продукти: (за 4 порции)
• 4 средно големи картофа
• 400 г кайма
• 2-3 с.л. кетчуп
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре картофите. Всеки един увиваме в алуминиево фолио и печем 45 минути на 250 градуса.
Смесваме каймата с кетчупа, черния пипер и солта, оформяме 4 кюфтета и ги изпържваме.
Разрязваме картофите на две и по средата слагаме кюфте като сандвич. По желание може да гарнираме с кетчуп и горчица.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...