Продукти:
• 500 г захарно цвекло
• 300 г картофи
• 1 глава лук
• 3 скилидки чесън
• 1 краставица
• оцет, олио, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме цвеклото и го сваряваме. Измиваме картофите, наливаме гореща вода, колкото да ги покрие, и варим 20-30 минути. Отцеждаме и оставяме да изстинат.
Измиваме със студена вода свареното цвекло и го обелваме. Нарязваме го на кръгчета и го наръсваме с оцет и олио. Обелваме краставицата и картофите и ги нарязваме на кръгчета. Настъргваме лука и чесъна на ситно ренде.
В чиния за сервиране нареждаме кръгчетата от краставица и ги наръсваме със сол и олио. Отгоре слагаме картофените кръгчета и също ги наръсваме със сол и олио. Върху тях редим кръгчетата от цвекло и отгоре ръсим нарязаните лук и чесън.
Отделно в сосиера сервираме смес от олио, оцет и сол.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...