Продукти:
• 400 г кестени
• 300 г почистена и обелена бяла тиква
• 100 светли стафиди
• 1 средна глава целина
• 2 големи моркова
• 2 с. л. зехтин (олио)
• 6 с. л. сметана
• лимонов сок
• 1 с. л. горчица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелените кестени сваряваме до омекване, като внимаваме да не се разварят. Почистваме зеленчуците и тиквата, нарязваме ги на парчета и също ги сваряваме.
Охлаждаме сварените продукти и ги смесваме със стафидите. Заливаме със сос, приготвен от зехтина, сметаната, горчицата, лимонов сок, черен пипер и сол.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...