Продукти: (за 4 порции)
• 2 малки глави целина
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. оцет
• черен пипер, сол
За соса:
• 2 твърдо сварени жълтъка
• 1 суров жълтък
• 4-5 капки оцет
• 1 ч.л. горчица
• 1 1/2к.ч. олио
• естрагон, каперси
• чесън, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме целината и я настъргваме на ренде. Поръсваме с олиото, оцета, черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и оставяме сместа да престои около половин час.
През това време намачкваме добре сварените жълтъци за соса. Прибавяме суровия жълтък, оцета, горчицата, черен пипер и сол на вкус.
При непрекъснато бъркане капка по капка сипваме олиото. Накрая добавяме ситно нарязаните естрагон, чесън и каперси. Заливаме салатата с така приготвения сос и поднасяме.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...