Продукти:
• 1-2 големи глави целина
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 1 връзка зелен лък
• 1 главичка стар лук
• 2 с.л. оцет
• 1 с.л. олио
• 1 ч.л. горчица
• 50 г маслини
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме целината, измиваме я, срязваме я на две и я сваряваме в подсолена вода, смесена с малко прясно мляко /за да остане целината бяла/.
Щом се свари, нарязваме я на тънки филийки, посипваме с много ситно нарязан зелен и зрял лук, черен пипер и магданоз и заливаме с оцета, смесен с олиото и горчицата. Гарнираме с маслини.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...